Användningsområden med namnsmycken

Historien

Smycken har burits som dekoration under mycket lång tid tillbaka. De har haft som uppgift att berätta personens status eller bara för att smycka sig själv. Det har haft en stark påverkan och berättat mycket om personen som burit det. Beroende på om smycket burits direkt på huden eller på kläderna, vilket material smycket är gjort i och hur mycket utsmyckat själva smycket är så signalerar den olika saker oom användaren. av smycket. Till smycken har det använts mycket olika stenar och glasmaterial. Pärlor och diverse olika snäckskal tillsammans med olika ädelmetaller. Under olika tidsepoker har det varit populärt att lägga emalj på vissa detaljer. Asien har alltid varit framstående när det gäller smyckestillverkning och mode.

Namnsmycken

Namnsmycken är populära presenter och är väldigt personliga. De är inte bara mellan två älskande som det är populärt att ge utan även vänner emellan. De personliga namnsmycken som finns har ett gemensamt. De vill säga både dig och omgivningen något. Budskapet handlar uteslutande om kärlek av olika nivåer. Där den ene vill bedyra sin kärlek. Den andra är att de båda vill visa omvärlden att vi två hör ihop.

namnsmycken

Budskapet

Namnsmycken har alltid ett budskap. För det mesta graveras ett namn in i smycket. Det kan vara ett halsband, armband eller en ring. De finns både för kvinnor och för män. Det är snyggt med en grövre länk runt en manlig handled. På länken finns det en platta i mitten på länken där man kan gravera in ett budskap eller namnet på personen som får gåvan. Det är en fin och populär gåva vid till exempel studenten eller examen. Julklapp eller födelsedagspresent, den är alltid lika populär.

Ringen

Förlovning och vigselringar kanske tillhör de mest populära smyckena som man graverar i livet. Många väljer att gravera in namnet tillsammans med datum för när man växlar ringarna. En del väljer att gravera in ett kapitel och vers från bibeln inuti ringer för att föra fram sitt budskap.

Halsbandet

Ett annat populärt namnsmycke är halsbandet. Det finns i massor av olika utföranden och för både barn och vuxna, män och kvinnor. De finns i olika former, allt från runda brickor med ett mönster runt kanterna till släta plattor. Det finns id brickor inspirerande från det militära. De har kanske både namn och kanske även blodgrupp ingraverade.

Brytsmycket till kompisen

Det finns ett brytsmycke i form av ett hjärta som går att bryta itu. Man kan gravera in sina namn på varje sida av hjärtat för att sedan bryta hjärtat mitt itu och dela det tillsammans med den man älskar eller har som bäste vän. Det finns många olika anledningar till att gravera in sina namn i ett brytsmycke och dela på det. De två bitarna i hjärtat passar ihop med varandra.

Barndopet

Barndopet är bland det första man firar i ett barns liv. Det är inte alltid så lätt att hitta en present till den lille nyfödda krabaten som ska firas. Då finns det olika smycken som man kan gravera in olika budskap på, eller varför inte bara gravera in babyns namn. Ett litet gulligt hjärta i guld i en skir kedja runt en babys hals är så oerhört vackert och graciöst. Lägg därtill att den lille krabatens namn är ingraverat. Det blir en gåva som kommer att följa med livet ut. Den är hållbar och oerhört uppskattad av både individen själv när den blir lite äldre och föräldrarna som ivrigt väljer att låta barnet böra det vid finare tillfällen.

Id brickan

Har du en annorlunda blodgrupp kan det vara bra att gravera in den på sin id-bricka och bära den runt halsen. Det kan vara bra att även ha sitt telefonnummer eller sina anhörigas telefon nummer ingraverat om olyckan skulle vara framme och något skulle hända dig. Då är det en extra trygghet att informationen finns på halsbandet.

Ge bort något som håller

Vill du ge bort något som kommer att användas flitigt och som håller under en livstid eller kanske till och med i generationer så bör du ge bort ett namnsmycke. Om du tänker efter så återkommer samma namn flera gånger i släkten, generation efter generation. Det kan då vara trevligt att ge ett smycke där namn och datum är ingraverat och där näste i generationen kan få smycket och sätta sitt datum på det. Överraska din älskling med något personligt som han eller hon kanske sagt eller hänvisa till något som väcker minnen hos er båda. De små korta budskapen är ofta de som säger mest. Latin har varit på tapen under de senaste åren och gjort små korta fraser som till exempel Amor Fati populära (kärleken till vårt öde).