Bivax – för hudens skönhet, egenvård och välmående

Bivax har använts länge i människans historia och mycket uppskattad inom läkemedel och kosmetik.

 

ringblomssalva

 

I vår tid är det idag många produkter på marknaden som innehåller syntetiska ämnen som inte är bra för oss. Vi letar många gånger efter helt naturliga och rena produkter då vi blir mer upplysta och miljömedvetna. Kunskapen är viktigt för oss och vår hälsa och visst känns det bättre när vi vet att det vi använder dagligen för att ge vår hud den vård den behöver är fria från giftiga och ohälsosamma ämnen både för oss själv och miljön.
En helt naturlig produkt med välgörande egenskaper är bivax, 100% naturligt. Den är icke-toxisk och icke-irriterande för huden och en mycket uppskattad kosmetisk ingrediens för sina antiseptiska, mjukgörande och mjukgörande egenskaper. Vi kan framställa många olika produkter med bivax och när den används för hudvård är den oslagbar. Den är skyddande för huden, sugs långsamt upp och täpper inte till den. Den har också lugnande effekt på irriterad hud och är uppmjukande. Använd bisalva för torra och narig händer, läppar och kinder, till bebisrumpan som lätt blir irriterad eller massera in på dina armbågar och torra ben. Har du självsprickor eller förhårdnader eller klåda är också bivax att rekommendera. Vintertid är det en utmärkt skyddssalva då den inte innehåller något vatten och har en lätt och fin konsistens som gör att den är behaglig i alla väder och årstider.
En hållbar produkt med stort användningsområde
Bivax påverkas inte av vatten, upptar inte syre ur luften och oxideras. Den härsknar alltså inte. Det gör att den har enormt lång hållbarhet. Det kan sparas i stort sett hur länge som helst. Smälter och krymper gör den i värme och kan spricka i kyla.
Bivax i kombination med andra naturprodukter som kåda, växter och örter gör att användningsområdena blir stora.
Grankådan är en sådan naturprodukt och har egenskaper som bakteriedödande, bakteriehämmande och antiseptisk. Den är användbar på såväl svårläkta sår, självsprickor, eksem och på insektsbett. Har du acne eller andra blemmor i ansiktet är Kådsalva något att prova. Grankåda har länge använts för att läka sår, självsprickor och skrubbsår och är även effektiv på vårtor.

I kombination med ringblomma får du en salva som med fördel kan användas över hela kroppen. Ringblomman härstammar från Medelhavsområdet har där under flera tusen år använts för dess läkande effekt. Ringblomman har antiseptiska och svampdödande egenskaper och är inflammations- och infektionshämmande. I kombination med naturligt bivax får vi en ringblomssalva som är lugnande. Den används och är en fantastisk salva för massage och sårlindring för ben, hälar och armbågar. Använd den också vid hudirritation, skrubbsår eller eksem.
Salvor för huden som är uppiggande, avstressande, lugnande och sårläkande och dessutom helt naturliga och helt giftfria finns för många användningsområden. Att tillverka egna salvor, cerat eller andra produkter är också enkelt. På bivaxsalva.se finns många produkter som alla är bra när du letar naturliga hudvårdsprodukter till dig själv, din lilla bebis, ditt husdjur eller något till din vän. Klicka dig vidare och hitta den produkt du letar efter.